четвер, 28 березня 2013 р.

Екологічний урок: «Екологія – справа спільна»


Світ та екологія… Ці слова стали своєрідним символом сучасності, настійними закликами, зверненими до всього людства i до кожного з нас. Наприкiнцi ХХ століття над людством нависли три смертельні небезпеки: екологічна, ядерна та загроза моральної деградації людей. Можливість екологічної катастрофи уявляється зараз найбільш близькою та важко усуненою. Життя на Землі може зникнути перш за все від відсутності культури, від жорстокості, злоби, байдужості та варварського вiдношення до природи та свого ближнього.
Наша бібліотека на протязі багатьох років приділяє значну увагу проблемам інформаційної підтримки екологічної просвіти, займається формуванням у читачів навичок екологічної культури, збирає фонди літератури з питань екології та багато іншого.
Цьогорічне підвищення екологічної свідомості школярів пройшло в дещо незвичний спосіб. Завдяки програмі «Бібліоміст» і безкоштовному доступу до мережі Інтернет бібліотекарі мали змогу провести екологічний диспут у більш доступний для сучасної молоді спосіб.
Захід, під назвою «Екологія – справа спільна»,  розпочався з перегляду відомого фільму Люка Бессона «Побачення з планетою». Неповторна, досконала краса природи та руйнівний вплив на неї людини, професійно подані видатним режисером, вразили школярів, після чого, завдяки новітнім технологіям, учасники заходу на власні очі мали змогу переконатися у руйнівних процесах (яких є безліч ), які відбуваються навколо нас самих...










По закінченню бурхливих дискусій, що почали точитися між школярами з приводу варіантів збереження нашої природи, бібліотекарі, спільно з читачами вирішили зробити всезагальний заклик:
Сподіваємось, що урок добра й любові до рідної природи, організований нашою бібліотекою, залишив добрий слід в серцях юних дітлахів.

Немає коментарів:

Дописати коментар