четвер, 29 січня 2015 р.

День Соборності України!


«...Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.»
Уривок з Універсалу Директорії УНР

У важкій витривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.
 І з цієї нагоди в нашій бібліотеці з метою розширення знань підростаючого покоління про історію виникнення та святкування Дня Соборності України  була проведена історико-інформаційна хвилина біля виставки «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». Закінченням міроприємства стало виконання державного гімну України в звучанні флейти, яке виконала читачка нашої бібліотеки Цуман Анна.




Немає коментарів:

Дописати коментар