середу, 2 вересня 2015 р.

Рідкісна і цінна книга в бібліотеці

       Дивне почуття охоплює, коли торкаєшся  пересушених часом сторінок, цих витертих обкладинок, роздивляєшся ці майстерні гравюри…Старовинні книги  несуть нам вісточку з тих часів, коли до книги ставилися зовсім інакше, ніж у наш час. Тоді кожна книга була цілим витвором мистецтва, вона відбивала в собі цілі роки напруженої і творчої праці, і навіть досі кожна із них сповнена духом багатьох, хто вклав у її створення кропіткі зусилля.
       Дивовижно, правда? Наскільки вони величні, наскільки сповнені мовчазної гідності… І забуваєш про їхню пошарпаність і ветхість, і починаєш мимоволі розуміти, скільки цінності, не втраченої століттями, вони несуть.
      Днями, доторкнутися до джерела  цінної літератури мали змогу і наші читачі…Протягом останнього тижня літа в нашій книгозбірні проходила виставка однієї книги, що датується 1868 роком – Біблія Мартіна Лютера (старий і новий завіт мовою оригіналу )…Неможливо передати словами ті відчуття, коли стародрук опиняється в твоїх руках…


      Висловлюємо щиру подяку нашій постійній читачці пані Надії  Шикулі за надану можливість доторкнутися до літератури, що несе в собі таку цінність.

Немає коментарів:

Дописати коментар